top of page
DSC_0028.JPG

De mens achter Anthroconsult

DSC_0975_edited_edited.jpg
  • LinkedIn

Meer weten over mijn loopbaan? Zie mijn Linkedin pagina

slice7.png

Gabrielle
Bruggeling

Tijdens en na mijn studie antropologie ben ik steeds op zoek gegaan naar minderheidsperspectieven. Dit zijn perspectieven die nog te weinig gehoord worden, maar zoveel meer wijsheid toevoegen aan de perspectieven die we al kennen. Dat verklaart mijn onderzoek en samenwerking met bijvoorbeeld gevluchte mensen en mensen met een dakloze status. Maar ook mijn inzet voor een duurzame samenleving: we hebben andere perspectieven nodig om anders te gaan doen. 

Mijn overtuiging is dat we een ander pas volledig kunnen begrijpen, wanneer we ons verdiepen in hoe iemand de wereld ervaart. Helaas doen we dat in veel uithoeken van de samenleving nog te weinig. We hebben al snel oordelen en stereotypen klaar liggen, zonder dat we echt in gesprek zijn gegaan. Mensen die met of voor elkaar een doel willen bereiken, moeten eerst elkaars kader leren kennen. Uiteindelijk draait onze samenleving door en voor mensen. Oplossingen beginnen daarom bij een diep begrip voor de mens. 

Ik streef er naar om mij altijd te blijven verwonderen door nieuwe perspectieven te leren. Om steeds opnieuw de vraag te stellen: Waarom vinden we dit eigenlijk normaal? En kan het ook anders? Ik denk dat dit cruciale vragen zijn om een duurzame samenleving te bouwen voor mens, dier en natuur. We moeten nieuwe omgangsvormen leren en dat kunnen we alleen door te begrijpen waarom mensen doen wat ze doen. En voor dat begrip zet ik mij als antropoloog graag in. 


Vanuit Anthroconsult werk ik zowel alleen, als samen met afwisselende onderzoekers. Daarom wordt er op deze website gesproken vanuit het meervoud.

bottom of page