top of page
  • Foto van schrijverAnthro Consult

Wat is Cultuur?

Wist je dat je elke dag met cultuur te maken hebt?


Datgene wat jij als ‘normaal’ gedrag ervaart = cultuur. Je herkent vast wel het onwennige gevoel wanneer je het huis van een onbekende binnenstapt of je eerste dag bij een nieuw bedrijf. Dat gevoel vertelt je iets: je bent nieuw gedrag aan het observeren en aanleren. En dat doen we eigenlijk ons leven lang!


Antropologen bestuderen cultuur. Ofwel: de manier waarop (groepen) mensen de wereld om zich heen beleven en hoe ze zich daarin gedragen. En waarom is het handig om dit te bestuderen? Zodat we snappen waar ons gedrag vandaan komt en we met dit begrip ons gedrag (bewust) kunnen aanpassen wanneer dat nodig is. Want elke verandering, elke impact die je wil maken begint bij het begrijpen van de mensen die je wil bereiken.


Gabrielle mocht een aantal kennisclips opnemen voor de Hogeschool van Leiden. In deze clip gaat ze samen met docent Stephan Meijers in gesprek over het onderwerp ‘cultuur.’ Bij Anthroconsult merken we vaak dat mensen vraagtekens hebben bij wat cultuur nu precies is en hoe het ons dagelijks leven beïnvloedt. Daarom is een (schoolse) uitleg niet alleen voor studenten handig, maar voor iedereen die elke dag met cultuur te maken heeft (wij allemaal dus 😉)9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page